نی‌ نی سایت

ترفندهای خوشمزه شدن غذا: خلاصه تجربیات نی نی سایت




ترفندهای خوشمزه شدن غذا: خلاصه تجربیات نی نی سایت

عکس مربوط به مطالب آموزشی که نکته‌ها، تکنیک‌ها، ترفندها و تجربه ها را ارائه می کند

همه ما دوست داریم غذاهایی که می‌پزیم خوشمزه و لذیذ باشند. در این پست، 25 ترفند کاربردی و امتحان شده از کاربران با تجربه نی نی سایت را برای خوشمزه تر شدن غذاهاتون جمع آوری کردیم. این ترفندها میتونه توی آشپزی کمکتون کنه.

این نکات از تجربیات کدبانوهای نی نی سایت در زمینه های مختلف آشپزی گردآوری شده و امیدواریم براتون مفید باشه:

  • پیاز داغ فراوون:

    پیاز داغ خوب و طلایی، پایه و اساس خیلی از غذاهاست. برای قورمه سبزی، آش رشته و خیلی غذاهای دیگه، پیاز داغ رو حسابی تفت بدین.
  • ادویه های تازه آسیاب شده:

    ادویه ها رو به صورت درسته بخرین و قبل از استفاده آسیاب کنین. عطر و طعمشون خیلی بیشتره.
  • تفت دادن ادویه ها:

    قبل از اضافه کردن مایعات، ادویه ها رو کمی توی روغن تفت بدین تا عطرشون آزاد بشه. فقط مواظب باشید نسوزن.
  • بهره‌گیری از زعفران دم کرده:

    زعفران دم کرده غلیظ، طعم و رنگ فوق العاده ای به غذاها میده.
  • آبلیمو تازه:

    به جای آبلیمو صنعتی، از آبلیمو تازه استفاده کنین.
  • آب مرغ خونگی:

    آب مرغ خونگی خیلی خوش طعم تره و به غذاها عطر و طعم بی نظیری میده.
  • رب گوجه فرنگی مرغوب:

    از رب گوجه فرنگی با کیفیت استفاده کنین و قبل از اضافه کردن به غذا، کمی تفتش بدین تا رنگش باز بشه.
  • سیر رنده شده یا پوره شده:

    سیر طعم دهنده عالیه، اما حواستون باشه که نسوزه چون تلخ میشه.
  • سبزیجات معطر تازه:

    بهره‌گیری از سبزیجات معطر تازه مثل گشنیز، جعفری، نعناع و ترخون، طعم غذا رو خیلی بهتر میکنه.
  • کره حیوانی به جای روغن:

    برای بعضی غذاها، بهره‌گیری از کره حیوانی به جای روغن طعم خیلی بهتری میده.
  • سرکه بالزامیک:

    چند قطره سرکه بالزامیک، طعم غذا رو پیچیده تر و لذیذتر میکنه.
  • اضافه کردن کمی شکر:

    یه قاشق چایخوری شکر، طعم اسیدی غذا رو متعادل میکنه. مخصوصا برای غذاهایی که رب گوجه فرنگی دارن.
  • بهره‌گیری از آب نارنج:

    آب نارنج یه طعم ترش و خوشمزه به غذاها میده.
  • خوابوندن گوشت در مواد:

    برای کباب ها و جوجه کباب، گوشت رو حداقل چند ساعت قبل توی مواد مزه دار بخوابونین.
  • بهره‌گیری از فلفل دلمه ای رنگی:

    فلفل دلمه ای علاوه بر طعم خوب، به غذا رنگ و لعاب میده.
  • پخت طولانی با حرارت کم:

    برای بعضی غذاها مثل قورمه سبزی و خورشت قیمه، پخت طولانی با حرارت کم باعث میشه طعمشون خیلی بهتر بشه.
  • اضافه کردن کمی آبغوره:

    آبغوره طعم ترش و ملایمی به غذا میده.
  • بهره‌گیری از پودر سیر:

    پودر سیر یه جایگزین خوب برای سیر تازه است.
  • اضافه کردن جوز هندی:

    کمی جوز هندی رنده شده، طعم غذا رو عمیق تر میکنه.
  • بهره‌گیری از رزماری و آویشن:

    این گیاهان معطر، طعم بی نظیری به غذاهای گوشتی میدن.
  • اضافه کردن کمی آب انار:

    آب انار طعم ملس و خوشمزه ای به غذا میده.
  • بهره‌گیری از پودر پاپریکا:

    پودر پاپریکا علاوه بر رنگ زیبا، طعم دودی و ملایمی به غذا میده.
  • اضافه کردن یک تکه دارچین:

    یه تکه دارچین توی خورشت قیمه یا قورمه سبزی، عطر و طعم دلپذیری ایجاد میکنه.
  • بهره‌گیری از زیره:

    زیره برای غذاهای گوشتی و حبوبات خیلی مناسبه و به هضم بهترشون هم کمک میکنه.
  • نمک زدن در انتهای پخت:

    اضافه کردن نمک در انتهای پخت، باعث میشه طعم غذا بهتر حفظ بشه.

نوش جان!

این نکات، خلاصه ای از تجربیات کاربران در انجمن نی نی سایت بود. شما هم اگه نکته ای دارید، خوشحال میشیم با ما به اشتراک بذارید.





۲۵ ترفند خوشمزه شدن غذا به نقل از نی نی سایت

۲۵ ترفند خوشمزه شدن غذا به نقل از نی نی سایت

۱. تفت دادن پیاز: رازِ طلاییِ طعم

پیاز رو حسابی تفت بدین تا کاراملی بشه. این کار باعث میشه طعم شیرینی و عمق به غذا اضافه بشه. مراقب باشید نسوزه! پیاز سوخته طعم غذا رو تلخ میکنه. برای پیاز داغ مجلسی، از روغن فراوون و حرارت ملایم استفاده کنید. قبل از اضافه کردن پیاز، کمی نمک بزنید تا آبش کشیده بشه و زودتر سرخ بشه. میتونید از کره یا روغن حیوانی هم برای تفت دادن پیاز استفاده کنید. یک حبه سیر رنده شده در انتهای تفت دادن پیاز، عطر بی نظیری بهش میده. اگه وقت ندارید، از پیاز داغ آماده استفاده کنید، اما کیفیتش با پیاز داغ خونگی قابل مقایسه نیست.

۲. سیر؛ جادوگر آشپزخانه

سیر تازه عطر و طعم فوق العاده ای به غذا میده. اما زیاده روی نکنید، چون ممکنه طعم غذا رو غالب بشه. سیر رو رنده کنید یا خیلی ریز خرد کنید تا طعمش بهتر آزاد بشه. میتونید سیر رو داخل روغن زیتون نگهداری کنید تا همیشه سیر آماده داشته باشید. سیر رو در انتهای پخت به غذا اضافه کنید تا عطر و طعمش حفظ بشه. سیر رو میتونید به صورت پودر هم استفاده کنید، اما طعم سیر تازه خیلی بهتره.

۳. ادویه ها؛ قلب تپنده غذا

از ادویه های تازه و با کیفیت استفاده کنید. ادویه های کهنه عطر و طعم خودشون رو از دست میدن. ادویه ها رو قبل از استفاده کمی تفت بدین تا عطرشون آزاد بشه. برای هر غذا ادویه های مخصوص خودش رو استفاده کنید. زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، زیره، زنجبیل و آویشن از پرکاربردترین ادویه ها هستند. بهتره ادویه ها رو در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. اضافه کردن کمی جوز هندی رنده شده به غذا، طعم بی نظیری بهش میده. مراقب باشید ادویه ها رو بیش از حد استفاده نکنید، چون ممکنه طعم غذا رو خراب کنه.

۴. آبلیمو و نارنج؛ چاشنی های ترش و خوشمزه

آبلیمو و نارنج تازه طعم و عطر بهتری نسبت به آبلیمو و نارنج صنعتی دارند. از آبلیمو و نارنج برای مزه دار کردن گوشت و مرغ قبل از پخت استفاده کنید. اضافه کردن آبلیمو یا نارنج در انتهای پخت، طعم و عطرش رو حفظ میکنه. میتونید آبلیمو و نارنج رو فریز کنید تا همیشه در دسترس داشته باشید. آبلیمو و نارنج علاوه بر طعم، خواص زیادی هم دارند. برای ترشیجات از آبلیمو و سرکه استفاده کنید. مراقب باشید آبلیمو رو زیاد نریزید، چون ممکنه غذا خیلی ترش بشه.

۵. سبزیجات معطر؛ عطر بهار در غذا

سبزیجات معطر تازه عطر و طعم فوق العاده ای به غذا میدن. از سبزیجات معطر خشک هم میتونید استفاده کنید، اما سبزیجات تازه خیلی بهتره. جعفری، گشنیز، شوید، نعناع و ریحان از پرکاربردترین سبزیجات معطر هستند. سبزیجات معطر رو در انتهای پخت به غذا اضافه کنید تا عطر و طعمش حفظ بشه. میتونید سبزیجات معطر رو فریز کنید تا همیشه در دسترس داشته باشید. سبزیجات معطر خرد شده رو با سیر و روغن زیتون مخلوط کنید و به عنوان چاشنی استفاده کنید. سبزیجات معطر علاوه بر طعم، خواص زیادی هم دارند.

۶. زعفران؛ طلای سرخ آشپزخانه

از زعفران اصل و با کیفیت استفاده کنید. زعفران تقلبی هیچ عطر و طعمی نداره. زعفران رو قبل از استفاده دم کنید تا رنگ و عطرش بهتر آزاد بشه. زعفران رو با کمی شکر دم کنید تا رنگ بهتری داشته باشه. زعفران رو در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. اضافه کردن زعفران به برنج، مرغ و خورشت، طعم و عطر فوق العاده ای بهشون میده. زعفران علاوه بر طعم، خواص زیادی هم داره. زیاده روی در بهره‌گیری از زعفران باعث تلخ شدن غذا میشه.

۷. رب گوجه فرنگی؛ رنگ و لعاب غذا

از رب گوجه فرنگی با کیفیت و مرغوب استفاده کنید. رب گوجه فرنگی رو قبل از اضافه کردن به غذا کمی تفت بدین تا رنگش باز بشه و طعم خامی اون از بین بره. تفت دادن رب گوجه فرنگی با کمی روغن، باعث میشه رنگ غذا بهتر بشه. مراقب باشید رب گوجه فرنگی نسوزه، چون طعم غذا رو تلخ میکنه. اضافه کردن رب گوجه فرنگی به خورشت ها، رنگ و لعاب خوبی بهشون میده. میتونید رب گوجه فرنگی رو فریز کنید تا همیشه در دسترس داشته باشید. رب گوجه فرنگی رو در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.

نوشته های مشابه

۸. آب قلم؛ عصاره طعم

آب قلم رو میتونید به عنوان پایه سوپ، آش و خورشت استفاده کنید. آب قلم باعث میشه غذاها مقوی تر و خوشمزه تر بشن. آب قلم رو میتونید در فریزر نگهداری کنید. برای تهیه آب قلم، قلم گاو یا گوسفند رو با مقداری آب، پیاز، هویج و کرفس بپزید. بعد از پخت، قلم ها رو از آب جدا کنید و آبش رو صاف کنید. آب قلم رو میتونید به تنهایی هم مصرف کنید. اضافه کردن کمی آبلیمو به آب قلم، طعم اون رو بهتر میکنه.

۹. کره و روغن حیوانی؛ عطر و طعم اصیل

بهره‌گیری از کره و روغن حیوانی در پخت و پز، طعم و عطر بی نظیری به غذا میده. از کره و روغن حیوانی به مقدار متعادل استفاده کنید، چون مصرف زیاد اونها برای سلامتی مضر است. کره و روغن حیوانی رو میتونید در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. از کره و روغن حیوانی برای تفت دادن پیاز، سبزیجات و گوشت استفاده کنید. اضافه کردن کره به برنج، طعم اون رو خیلی بهتر میکنه. میتونید کره و روغن حیوانی رو با هم مخلوط کنید و استفاده کنید. از کره و روغن حیوانی برای تهیه سس های خوشمزه هم میتونید استفاده کنید.

۱۰. شیر و خامه؛ لطافت و مزه

اضافه کردن شیر و خامه به بعضی از غذاها، باعث میشه غذا لطیف تر و خوشمزه تر بشه. از شیر و خامه پرچرب استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشه. شیر و خامه رو در انتهای پخت به غذا اضافه کنید تا نجوشه و نبره. از شیر و خامه برای تهیه سس های خوشمزه هم میتونید استفاده کنید. اضافه کردن شیر به سوپ، اون رو غلیظ تر و خوشمزه تر میکنه. از خامه برای تزیین بعضی از غذاها هم میتونید استفاده کنید. مصرف زیاد شیر و خامه برای سلامتی مضر است.

۱۱. بهره‌گیری از آب مرغ یا گوشت

به جای آب معمولی، از آب مرغ یا گوشت برای پخت غذا استفاده کنید. این کار باعث میشه طعم غذا خیلی بهتر بشه. آب مرغ و گوشت رو میتونید خودتون تهیه کنید یا از عصاره های آماده استفاده کنید. آب مرغ و گوشت رو میتونید در فریزر نگهداری کنید. برای تهیه آب مرغ، مرغ رو با مقداری آب، پیاز، هویج و کرفس بپزید. بعد از پخت، مرغ رو از آب جدا کنید و آبش رو صاف کنید. آب گوشت رو هم به همین روش تهیه کنید. اضافه کردن کمی نمک و فلفل به آب مرغ و گوشت، طعم اون رو بهتر میکنه.

۱۲. مرینیت کردن گوشت و مرغ

مرینیت کردن گوشت و مرغ قبل از پخت، باعث میشه گوشت و مرغ نرم تر و خوشمزه تر بشن. برای مرینیت کردن گوشت و مرغ، از موادی مانند آبلیمو، روغن زیتون، سیر، پیاز، ادویه جات و سبزیجات معطر استفاده کنید. مدت زمان مرینیت کردن بستگی به نوع گوشت و مرغ داره. معمولا چند ساعت کافیه. گوشت و مرغ مرینیت شده رو در یخچال نگهداری کنید. قبل از پخت، گوشت و مرغ مرینیت شده رو از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسه. مرینیت کردن، طعم و عطر فوق العاده ای به گوشت و مرغ میده. میتونید از مرینیت های آماده هم استفاده کنید.

۱۳. بهره‌گیری از سرکه بالزامیک

اضافه کردن چند قطره سرکه بالزامیک به غذا، طعم و عطر بی نظیری به اون میده. از سرکه بالزامیک با کیفیت استفاده کنید. سرکه بالزامیک رو در انتهای پخت به غذا اضافه کنید. از سرکه بالزامیک برای تهیه سس های خوشمزه هم میتونید استفاده کنید. سرکه بالزامیک رو میتونید روی سالاد هم بریزید. سرکه بالزامیک علاوه بر طعم، خواص زیادی هم داره. مصرف زیاد سرکه بالزامیک برای سلامتی مضر است.

۱۴. تست کردن و تنظیم طعم

در حین پخت، طعم غذا رو تست کنید و در صورت نیاز نمک، فلفل و سایر ادویه جات رو تنظیم کنید. بهتره طعم غذا رو چند بار در طول پخت تست کنید. اضافه کردن نمک و فلفل به مقدار کم، بهتر از اضافه کردن یکباره و زیاد هست. طعم غذا رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید. اگر غذا خیلی شور شد، میتونید با اضافه کردن کمی سیب زمینی خام، شوری اون رو کم کنید. اگر غذا خیلی ترش شد، میتونید با اضافه کردن کمی شکر، ترشی اون رو کم کنید. اگر غذا خیلی تند شد، میتونید با اضافه کردن کمی شیر یا خامه، تندی اون رو کم کنید.

۱۵. بهره‌گیری از فلفل دلمه ای

فلفل دلمه ای طعم و عطر فوق العاده ای به غذا میده. از فلفل دلمه ای با رنگ های مختلف استفاده کنید تا غذا زیباتر بشه. فلفل دلمه ای رو میتونید به صورت خام، پخته یا کبابی استفاده کنید. فلفل دلمه ای رو در جای خنک نگهداری کنید. قبل از استفاده، تخم های فلفل دلمه ای رو جدا کنید.

۱۶. اضافه کردن کمی شکر یا عسل

اضافه کردن کمی شکر یا عسل به غذا، باعث میشه طعم غذا متعادل تر بشه. از شکر و عسل به مقدار خیلی کم استفاده کنید. شکر و عسل رو در انتهای پخت به غذا اضافه کنید. اضافه کردن کمی شکر یا عسل به سس گوجه فرنگی، طعم اون رو بهتر میکنه. اضافه کردن کمی عسل به مرینیت گوشت و مرغ، باعث میشه گوشت و مرغ براق تر بشن. مصرف زیاد شکر و عسل برای سلامتی مضر است. اگر دیابت دارید، از شکر و عسل استفاده نکنید.

۱۷. بهره‌گیری از گردو

گردو طعم و عطر فوق العاده ای به غذا میده. از گردوی تازه و با کیفیت استفاده کنید. گردو رو میتونید به صورت خام، تست شده یا آسیاب شده استفاده کنید. گردو رو در جای خنک و خشک نگهداری کنید. گردو به دلیل داشتن روغن زیاد، زود فاسد میشه.

۱۸. بهره‌گیری از آرد نخودچی

آرد نخودچی باعث میشه غذا غلیظ تر و خوشمزه تر بشه. آرد نخودچی رو قبل از استفاده تفت بدین تا بوی خامی اون از بین بره. آرد نخودچی رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. آرد نخودچی به دلیل داشتن پروتئین زیاد، برای ورزشکاران بسیار مفید است. آرد نخودچی رو میتونید با آرد گندم مخلوط کنید و استفاده کنید.

۱۹. بهره‌گیری از پودر سوخاری

پودر سوخاری باعث میشه غذا تردتر و خوشمزه تر بشه. از پودر سوخاری با کیفیت استفاده کنید. پودر سوخاری رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. پودر سوخاری رو میتونید خودتون در خانه تهیه کنید. از پودر سوخاری برای جلوگیری از چسبیدن غذا به تابه هم میتونید استفاده کنید.

۲۰. بهره‌گیری از قارچ

قارچ طعم و عطر فوق العاده ای به غذا میده. از قارچ تازه و با کیفیت استفاده کنید. قارچ رو میتونید به صورت خام، پخته یا کبابی استفاده کنید. قارچ رو در جای خنک نگهداری کنید. قبل از استفاده، قارچ رو بشویید و تمیز کنید.

۲۱. بهره‌گیری از پنیر پارمزان

پنیر پارمزان طعم و عطر فوق العاده ای به غذا میده. از پنیر پارمزان رنده شده تازه استفاده کنید. پنیر پارمزان رو در یخچال نگهداری کنید. پنیر پارمزان به دلیل داشتن چربی زیاد، زود فاسد میشه. پنیر پارمزان رو میتونید روی پیتزا هم بپاشید.

۲۲. اضافه کردن آب نارنج یا آبغوره

اضافه کردن آب نارنج یا آبغوره به غذا، طعم ترش و خوشمزه ای به اون میده. از آب نارنج و آبغوره تازه و با کیفیت استفاده کنید. آب نارنج و آبغوره رو در انتهای پخت به غذا اضافه کنید. آب نارنج و آبغوره رو در جای خنک نگهداری کنید. اگر آب نارنج و آبغوره خیلی ترش بود، میتونید با اضافه کردن کمی شکر، ترشی اون رو کم کنید.

۲۳. بهره‌گیری از روغن زیتون

روغن زیتون طعم و عطر فوق العاده ای به غذا میده. از روغن زیتون بکر و با کیفیت استفاده کنید. روغن زیتون رو در جای خنک و تاریک نگهداری کنید. روغن زیتون رو میتونید برای پخت و پز هم استفاده کنید. از روغن زیتون برای تهیه سس های خوشمزه هم میتونید استفاده کنید.

۲۴. بهره‌گیری از گوجه فرنگی خشک شده

گوجه فرنگی خشک شده طعم و عطر فوق العاده ای به غذا میده. از گوجه فرنگی خشک شده با کیفیت استفاده کنید. گوجه فرنگی خشک شده رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. گوجه فرنگی خشک شده رو قبل از استفاده خیس کنید. از گوجه فرنگی خشک شده برای تهیه سس های خوشمزه هم میتونید استفاده کنید.

۲۵. صبر و حوصله در پخت

پخت غذا نیاز به صبر و حوصله داره. اجازه بدین غذا به آرامی بپزه تا طعم اون بهتر بشه. از عجله کردن در پخت غذا خودداری کنید. به غذا زمان کافی بدین تا جا بیفته. با عشق و علاقه غذا بپزید تا طعم اون بهتر بشه. از پخت غذا لذت ببرید. با امتحان کردن ترفندهای مختلف، میتونید طعم غذاهاتون رو بهتر کنید.

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

  1. پیاز داغ که خوب سرخ بشه نصف راهو رفته برنج و خورش.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا