آشپزی خانگی: چکیده تجربیات نی نی سایتی
سلام دوستای گلم! امروز میخوام خلاصه ای از تجربه های آشپزی خانگی رو که از نی نی سایت جمع آوری کردم باهاتون به اشتراک بذارم. این نکات حاصل تبادل نظر و تجربه های مامان های با سلیقه است و امیدوارم به دردتون بخوره.
این نکات بیشتر حول محور ساده سازی، خوشمزه تر شدن و صرفه جویی در وقت و هزینه در آشپزی خانگی میچرخه:

- ✔برای طعم بهتر کتلت، یک قاشق پیاز رنده شده و آب گرفته شده اضافه کنید.
- ✔برای جلوگیری از وا رفتن کوفته، حتماً گوشت رو خوب ورز بدید و کمی آرد نخودچی اضافه کنید.
- ✔اگر وقت ندارید، می تونید حبوبات رو یک شب قبل خیس نکنید و به جای اون، کمی جوش شیرین اضافه کنید (البته مصرف زیاد جوش شیرین توصیه نمیشه).
- ✔برای اینکه برنجتون دون در بیاد، از آب بیشتری استفاده کنید و بعد از آبکش کردن، روی اون آب سرد بریزید.
- ✔برای خوش طعم شدن خورشت قیمه، یک قاشق رب گوجه فرنگی رو جداگانه تفت بدید و بعد به خورشت اضافه کنید.
- ✔اضافه های سبزیجات رو دور نریزید! باهاشون می تونید سوپ یا آش خوشمزه درست کنید.
- ✔برای جلوگیری از چسبیدن ته دیگ، از روغن فراوون و حرارت ملایم استفاده کنید.
- ✔برای خوش عطر شدن مرغ، می تونید کمی زعفران، پودر سیر و پیاز رنده شده بهش اضافه کنید.
- ✔برای اینکه کیک هاتون پفکی بشه، حتماً مواد رو در دمای محیط استفاده کنید و تخم مرغ ها رو خوب بزنید.
- ✔اگر ته دیگ سیب زمینی دوست دارید، حتماً سیب زمینی ها رو نازک برش بزنید و قبلش توی آب نمک بذارید.
- ✔برای خوشمزه تر شدن ماکارونی، کمی گوشت چرخ کرده رو با پیاز و رب تفت بدید و بعد به ماکارونی اضافه کنید.
- ✔اگه وقت کافی ندارید، از کنسروها و غذاهای نیمه آماده به عنوان جایگزین استفاده کنید.
- ✔برای داشتن پیتزای خونگی خوشمزه، از خمیر آماده پیتزا استفاده کنید و مواد دلخواهتون رو روش بریزید.
- ✔برای طعم دادن به املت، می تونید کمی فلفل دلمه ای، قارچ یا سوسیس بهش اضافه کنید.
- ✔اگر میخواید مربای خوشرنگی داشته باشید، حتماً از میوه های تازه و سالم استفاده کنید.
- ✔برای اینکه کتلت هاتون خشک نشن، کمی پودر سوخاری به موادش اضافه کنید.
- ✔برای جلوگیری از بوی زهم مرغ، حتماً اون رو با آبلیمو و نمک خوب بشویید.
- ✔برای طعم بهتر آش رشته، کمی پیاز داغ و نعنا داغ بهش اضافه کنید.
- ✔برای اینکه ترشی هاتون کپک نزنه، حتماً از ظرف تمیز و خشک استفاده کنید و مواد رو کاملا زیر آب ترشی نگه دارید.
- ✔اگر میخواهید خورش بامیه خوشمزه ای داشته باشید، بامیه ها را جداگانه تفت دهید و بعد به خورش اضافه کنید.
- ✔برای جلوگیری از سر رفتن شیر، یک قاشق چوبی روی قابلمه بذارید.
- ✔برای پخت سریعتر عدس، قبل از پخت کمی سرکه به آن اضافه کنید.
این فقط یه بخش کوچیکی از تجربیات نی نی سایتی ها در مورد آشپزی خانگی بود. مطمئنم شما هم کلی نکته و ترفند دارید که می تونید با بقیه به اشتراک بذارید.
منتظر نظرات و تجربه های شما هستم!
آشپزی خانگی: خلاصه تجربیات نی نی سایت
1. راز خوشمزگی قورمه سبزی
خانمهای نی نی سایتی معتقدند راز اصلی قورمه سبزی جا افتاده، تفت دادن حسابی سبزی و بهرهگیری از لوبیا چیتی مرغوب است. بعضیها هم اضافه کردن یه تکه دنبه به خورش رو توصیه میکنند. یه ترفند دیگه هم بهرهگیری از آب قلم برای پخت قورمه سبزی هست که طعمش رو بینظیر میکنه. مهمترین نکته صبر و حوصله است، اجازه بدید با حرارت ملایم جا بیفته. بهرهگیری از پیاز داغ فراوون هم فراموش نشه!شنبلیله خشک رو هم زیاد نریزید، چون تلخ میشه. آخرای پخت هم کمی آبلیمو بزنید.
2. جلوگیری از وا رفتن کوفته
برای جلوگیری از وا رفتن کوفته، مواد رو خوب ورز بدید و بعد به مدت نیم ساعت داخل یخچال استراحت بدید. اضافه کردن آرد نخودچی یا آرد برنج هم به منسجم شدن کوفته کمک میکنه. حرارت آب در حال جوش نباید خیلی زیاد باشه. کوفتهها رو خیلی با عجله داخل قابلمه نندازید، آروم بذارید. بهتره از گوشت چرخ کرده کم چرب استفاده کنید. داخل مواد کوفته حتماً پیاز رنده شده رو آبش رو بگیرید. اضافه کردن سبزیجات معطر مثل مرزه و ترخون هم طعم کوفته رو عالی میکنه.
3. ترفند پخت پلو مجلسی
برای پخت پلو مجلسی، برنج رو از چند ساعت قبل خیس کنید و با کمی نمک و روغن. هنگام آبکش کردن، برنج نباید خیلی نرم بشه، باید یه کم دون باشه. ته دیگ سیب زمینی یا نون لواش هم که دیگه جای خود داره. برای عطر بهتر، می تونید از گلاب و زعفران دم کرده استفاده کنید. دمای مناسب شعله برای دم کشیدن پلو خیلی مهمه، نباید خیلی زیاد باشه. بعد از بخار کردن پلو، روی اون روغن بریزید و دم کنی بذارید. اگه ته دیگ دوست دارین برشته بشه، ته قابلمه رو چرب کنید.
4. نکات طلایی مرغ مجلسی
برای مرغ مجلسی، اول مرغ رو با نمک و فلفل و زردچوبه مزه دار کنید. بعد مرغ رو در روغن تفت بدید تا طلایی بشه. پیاز رو هم جداگانه تفت بدید و بهش رب گوجه فرنگی، ادویه و زعفران اضافه کنید. مرغ رو داخل سس بذارید و اجازه بدید با حرارت ملایم بپزه. اضافه کردن آلو و زرشک به سس مرغ، طعم اون رو بینظیر میکنه. برای اینکه مرغ خشک نشه، کمی آبلیمو به سس اضافه کنید. از ادویه کاری هم برای خوش عطر شدن مرغ استفاده کنید.
5. فوت و فن کتلت خوشمزه
برای کتلت خوشمزه، سیب زمینی و پیاز رو رنده کنید و آبشون رو بگیرید. گوشت چرخ کرده رو با سیب زمینی و پیاز مخلوط کنید و ادویه بزنید. مواد کتلت رو خوب ورز بدید و بعد به مدت نیم ساعت داخل یخچال استراحت بدید. کتلتها رو در روغن داغ سرخ کنید. برای اینکه کتلتها نرم بشن، می تونید کمی شیر به مواد اضافه کنید. اضافه کردن جعفری خرد شده هم به خوش طعم شدن کتلت کمک میکنه. اگه دوست دارین کتلت پوک بشه، کمی بکینگ پودر بهش اضافه کنید.
6. تهیه یک آش رشته عالی
حبوبات رو از قبل خیس کنید و جداگانه بپزید. سبزی آش رو خرد کنید و با پیاز داغ تفت بدید. آب قلم یا عصاره گوشت به آش طعم بهتری میده. رشته آش رو در اواخر پخت اضافه کنید تا له نشه. نعناع داغ و سیر داغ رو فراوون بریزید. کشک رو قبل از اضافه کردن به آش رقیق کنید. برای لعاب دار شدن آش، می تونید مقداری آرد رو در آب سرد حل کنید و به آش اضافه کنید.
7. فوت کوزه گری عدس پلو
عدس رو جداگانه بپزید و آبکش کنید. پیاز داغ فراوون درست کنید و بهش کشمش و خرما اضافه کنید. گوشت چرخ کرده رو هم جداگانه تفت بدید. برنج رو آبکش کنید و با عدس، پیاز داغ و گوشت مخلوط کنید. موقع دم کشیدن، کمی دارچین روی برنج بپاشید. میتونید از زعفران دم کرده هم برای عطر و طعم بهتر استفاده کنید. برای تزیین عدس پلو از خلال پسته و بادام استفاده کنید.
8. نکات کلیدی در تهیه ماکارونی
ماکارونی رو در آب جوش و نمک بپزید تا نرم بشه. مواد ماکارونی رو با پیاز داغ، گوشت چرخ کرده، فلفل دلمه و قارچ تهیه کنید. رب گوجه فرنگی رو تفت بدید تا رنگش باز بشه. موقع دم کشیدن، ماکارونی رو با مواد مخلوط کنید و کمی آب ته قابلمه بریزید. برای ته دیگ ماکارونی از سیب زمینی حلقه شده یا نون لواش استفاده کنید. اضافه کردن آویشن به ماکارونی طعم اون رو عالی میکنه. میتونید از پنیر پیتزا هم برای خوشمزهتر شدن ماکارونی استفاده کنید.
9. یک لازانیای خوشمزه و لذیذ
ورقه های لازانیا رو طبق دستور روی بسته بندی آماده کنید. مواد گوشتی لازانیا رو با گوشت چرخ کرده، پیاز، فلفل دلمه ای و قارچ تهیه کنید. سس بشامل رو با آرد، شیر و کره درست کنید. لایه لایه ورقه های لازانیا، مواد گوشتی و سس بشامل رو روی هم بچینید. روی لایه آخر پنیر پیتزا بریزید. لازانیا رو در فر با دمای مناسب بپزید تا پنیر آب بشه و طلایی بشه. برای خوش عطر شدن لازانیا از آویشن و پودر سیر استفاده کنید.
10. فوت و فن های املت حرفه ای
تخم مرغ ها رو با چنگال خوب بزنید تا یکدست بشن. گوجه فرنگی رو نگینی خرد کنید و در روغن تفت بدید. تخم مرغ ها رو روی گوجه فرنگی ها بریزید و اجازه بدید بپزه. برای خوش طعم شدن املت، می تونید از فلفل دلمه ای، قارچ و پنیر پیتزا هم استفاده کنید. نمک و فلفل رو فراموش نکنید. برای اینکه املت پفکی بشه، می تونید کمی شیر یا ماست به تخم مرغ ها اضافه کنید. برای تزیین املت از جعفری خرد شده استفاده کنید.
11. خوشمزه ترین سوپ جو
جو رو از قبل خیس کنید و بپزید. مرغ یا گوشت رو با پیاز و ادویه بپزید. هویج، کرفس و جعفری رو خرد کنید و به سوپ اضافه کنید. در اواخر پخت، شیر و خامه رو به سوپ اضافه کنید. برای طعم بهتر می تونید از آبلیمو هم استفاده کنید. اگه دوست دارید سوپتون غلیظ بشه، می تونید کمی آرد رو در آب سرد حل کنید و به سوپ اضافه کنید. برای تزیین سوپ از خامه و جعفری خرد شده استفاده کنید.
12. سالاد الویه مجلسی
سیب زمینی و تخم مرغ رو بپزید و رنده کنید. خیارشور رو نگینی خرد کنید. مرغ پخته شده رو ریش ریش کنید. همه مواد رو با سس مایونز، نمک و فلفل مخلوط کنید. برای خوش طعم شدن سالاد الویه می تونید از نخود فرنگی، هویج و ذرت هم استفاده کنید. سالاد الویه رو حداقل به مدت یک ساعت در یخچال قرار بدید تا خنک بشه. برای تزیین سالاد الویه از خیارشور، گوجه فرنگی و زیتون استفاده کنید.
13. حلیم بادمجان جا افتاده
بادمجانها رو کبابی کنید و پوست بگیرید. گوشت رو با پیاز و ادویه بپزید. برنج رو هم جداگانه بپزید. بادمجانها، گوشت و برنج رو با هم بکوبید تا یکدست بشه. حلیم رو روی حرارت ملایم قرار بدید و مرتب هم بزنید تا ته نگیره. در اواخر پخت، کشک رو به حلیم اضافه کنید. برای تزیین حلیم از نعناع داغ و پیاز داغ استفاده کنید.
14. شامی پوک و خوشمزه
گوشت چرخ کرده، سیب زمینی پخته و پیاز رو چرخ کنید. به مواد شامی ادویه و نمک بزنید. مواد شامی رو خوب ورز بدید و به مدت نیم ساعت در یخچال قرار بدید. شامیها رو در روغن داغ سرخ کنید. برای اینکه شامی پوک بشه، می تونید کمی بکینگ پودر به مواد اضافه کنید. اضافه کردن سبزیجات معطر مثل جعفری و گشنیز هم به خوش طعم شدن شامی کمک میکنه. برای جلوگیری از چسبیدن شامی به دست، دستتون رو با آب خیس کنید.
15. سس پاستای خانگی
پیاز رو تفت بدید تا طلایی بشه. گوشت چرخ کرده رو به پیاز اضافه کنید و تفت بدید. رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید و تفت بدید تا رنگش باز بشه. فلفل دلمه ای، قارچ و ذرت رو اضافه کنید. به سس ادویه، نمک و فلفل بزنید. برای طعم بهتر می تونید از آویشن و پودر سیر هم استفاده کنید. برای رقیق کردن سس، می تونید از کمی آب یا آب مرغ استفاده کنید.
16. مربای آلبالو خوش رنگ
آلبالوها رو بشویید و هسته هاشون رو جدا کنید. آلبالوها رو با شکر مخلوط کنید و به مدت 24 ساعت در یخچال قرار بدید. آلبالوها رو روی حرارت ملایم قرار بدید و اجازه بدید بجوشه. کف روی مربا رو بگیرید. برای خوشرنگ شدن مربا، می تونید کمی آبلیمو بهش اضافه کنید. برای غلیظ شدن مربا، اجازه بدید آبش تبخیر بشه. مربا رو در شیشه های تمیز و خشک نگهداری کنید.
17. ترشی مخلوط خوشمزه
سبزیجات ترشی رو بشویید و خرد کنید. گل کلم، هویج، کرفس، سیر و فلفل رو خرد کنید. سبزی ترشی (ترخون، مرزه، جعفری) رو خرد کنید. همه مواد رو با هم مخلوط کنید. سرکه، نمک و فلفل رو به مواد اضافه کنید. ترشی رو در شیشه های تمیز و خشک نگهداری کنید. بعد از یک هفته ترشی آماده مصرف است.
18. نان خانگی نرم و لطیف
آرد، خمیر مایه، شکر و نمک رو مخلوط کنید. آب ولرم رو به مواد اضافه کنید و ورز بدید تا خمیر یکدست بشه. خمیر رو به مدت یک ساعت در جای گرم قرار بدید تا حجمش دو برابر بشه. خمیر رو پهن کنید و به شکل دلخواه برش بزنید. نان ها رو در فر با دمای مناسب بپزید. قبل از پخت نان ها، روی اون ها رو با زرده تخم مرغ و کنجد تزیین کنید. برای نرم شدن نان ها، بعد از پخت روی اون ها رو با پارچه بپوشانید.
19. کیک اسفنجی ساده و خوشمزه
تخم مرغ ها رو با شکر و وانیل بزنید تا کرم رنگ بشه. روغن رو به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید. آرد و بکینگ پودر رو الک کنید و به مواد اضافه کنید. مواد رو به آرامی مخلوط کنید. مواد رو در قالب چرب شده بریزید. کیک رو در فر با دمای مناسب بپزید. بعد از پخت کیک رو از فر خارج کنید و اجازه بدید خنک بشه.
20. شیرینی کشمشی بازاری
کره نرم شده رو با پودر قند بزنید تا کرم رنگ بشه. تخم مرغ و وانیل رو به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید. آرد رو به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید. کشمش ها رو به مواد اضافه کنید. مواد رو در قیف بریزید و روی سینی فر بریزید. شیرینی ها رو در فر با دمای مناسب بپزید. بعد از پخت شیرینی ها رو از فر خارج کنید و اجازه بدید خنک بشه.
21. دسر پاناکوتا وانیلی
خامه، شکر و وانیل رو در قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدید. پودر ژلاتین رو در آب سرد حل کنید و به مواد اضافه کنید. مواد رو هم بزنید تا ژلاتین حل بشه. مواد رو از صافی رد کنید. مواد رو در قالب های دلخواه بریزید. پاناکوتا رو به مدت چند ساعت در یخچال قرار بدید تا سفت بشه. برای تزیین پاناکوتا می تونید از میوه های تازه، سس شکلات و پودر پسته استفاده کنید.
22. فرنی خوشمزه و مقوی
آرد برنج رو در شیر سرد حل کنید. شکر رو به مواد اضافه کنید. مواد رو روی حرارت ملایم قرار بدید و مرتب هم بزنید تا غلیظ بشه. در اواخر پخت، گلاب و وانیل رو به فرنی اضافه کنید. فرنی رو در ظرف های دلخواه بریزید. برای تزیین فرنی می تونید از دارچین، پودر پسته و خلال بادام استفاده کنید. فرنی رو به صورت گرم یا سرد سرو کنید.







دوست عزیزم، واقعا از پست آشپزیت کلی چیز یاد گرفتم 😊 راستش من همیشه کتلت هام خشک می شد تا اینکه یک بار دیدم مادرم روغن زیاد نمی ریزه و حرارتش ملایمه. این طوری کتلت ها نرم تر و خوشمزه تر میشن. کی فکرشو می کرد اینقدر ساده بشه مشکل رو حل کرد!
این نکته درباره مرغ که گفتی عالیه. من هم همیشه به جای آبلیمو از ماست برای مزه دار کردن مرغ استفاده می کنم، نتیجه فوق العاده ای میده. کاش یه پست کامل در مورد ترفندهای مرغ پزی بذاری، مخصوصا برای کسایی مثل من که وقت زیادی ندارن.
این بحث کوفته هم جالب بود. یادم میاد بار اولی که درست کردم، نصفش توی آب وا رفت! بعد فهمیدم باید حتما مواد رو سرد کنیم قبل از تو آب انداختن.
دوستان دیگه هم حتما اگه ترفند خاصی بلدن واسه آشپزی سریع یا خوشمزه تر کردن غذاها، خوشحال میشم اینجا بنویسن. مخصوصا اگه کسی تجربه خاصی درباره پخت قورمه سبزی داره، چون من همیشه در جا افتادنش مشکل دارم.
یه سوال داشتم، برای کیک اسفنجی که گفتین، شما معمولا از چه موادی برای پف بیشترش استفاده می کنین؟ من همیشه دنبال یه راه ساده ترم هستم…