21 راز خوشمزه شدن مرغ از زبان مامانهای نی نی سایت!

همه ما دوست داریم مرغی بپزیم که طعمش فوق العاده باشه و همه انگشتهاشون رو هم باهاش بخورن. اما گاهی اوقات راز و رمزهای یه مرغ خوشمزه رو نمیدونیم. این پست خلاصه ای از تجربه های خانم های کدبانو در نی نی سایته، پس با ما همراه باشید!
این نکات، حاصل جستجو و جمع آوری تجربه های مختلف از تاپیک های نی نی سایت در مورد پخت مرغ هستن:
- ✔
مارینه کردن حرف اول رو میزنه:
حداقل 2 ساعت مرغ رو توی مواد مارینه بخوابونید. - ✔
پیاز رنده شده معجزه میکنه:
پیاز رنده شده هم طعم و هم بافت مرغ رو بهتر میکنه. - ✔
زعفران، عطر و طعم بهشتی:
بهرهگیری از زعفران دم کرده، مرغ رو خوش عطر و خوش رنگ میکنه. - ✔
آبلیمو فراموش نشه:
آبلیمو علاوه بر طعم، باعث نرم شدن بافت مرغ هم میشه. - ✔
ماست، راز لطافت:
ماست یونانی یا چکیده، مرغ رو فوق العاده نرم و لطیف میکنه. - ✔
ادویه کاری، عطر شرقی:
کمی ادویه کاری، طعم جدیدی به مرغ میده. - ✔
فلفل دلمه ای، عطر و طعم دلپذیر:
اضافه کردن فلفل دلمه ای خرد شده به مرینت، عطر خوبی به مرغ میده. - ✔
سیر، طعم دهنده قوی:
بهرهگیری از سیر تازه یا پودر سیر، طعم مرغ رو عالی میکنه. - ✔
پودر پیاز، یه چاشنی خاص:
پودر پیاز، طعم و عطر پیاز رو بدون آب انداختن به مرغ منتقل میکنه. - ✔
کره یا روغن حیوانی، یه طعم دیگه:
تفت دادن مرغ با کره یا روغن حیوانی، طعم فوق العاده ای بهش میده. - ✔
سرخ کردن با حرارت مناسب:
برای سرخ کردن مرغ، حرارت باید ملایم باشه تا نسوزه و مغز پخت بشه. - ✔
آبپز کردن اولیه:
برای از بین بردن بوی زهم مرغ، کمی اون رو قبل از سرخ کردن، آبپز کنید. - ✔
رب گوجه فرنگی، رنگ و لعاب:
بهرهگیری از رب گوجه فرنگی، به مرغ رنگ و لعاب خوبی میده. - ✔
اضافه کردن سبزیجات معطر:
سبزیجات معطری مثل جعفری و گشنیز خرد شده، عطر مرغ رو دو چندان میکنه. - ✔
آب نارنج، ترش و خوشمزه:
اضافه کردن آب نارنج به مرغ، طعم ترش و ملسی بهش میده. - ✔
آلو بخارا، یه طعم متفاوت:
بهرهگیری از آلو بخارا در کنار مرغ، طعم خاصی به غذا میده. - ✔
دارچین، عطر و طعم گرم:
کمی دارچین، عطر و طعم گرم و دلپذیری به مرغ میده. - ✔
زنجبیل، تندی ملایم:
زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل، تندی ملایمی به مرغ میده. - ✔
جوز هندی، یه طعم خاص:
مقدار کمی جوز هندی رنده شده، طعم منحصر به فردی به مرغ میده. (خیلی کم استفاده بشه) - ✔
آویشن، عطر مدیترانه ای:
آویشن خشک یا تازه، عطر مدیترانه ای به مرغ میده. - ✔
سس سویا، طعم اومامی:
یه قاشق سس سویا، طعم اومامی به مرغ میده.
اینها فقط تعدادی از تجربه های خانم های با سلیقه در نی نی سایت بود. هر کدوم از این نکات رو می تونید با توجه به ذائقه خودتون امتحان کنید.
فراموش نکنید که مواد اولیه با کیفیت، نقش مهمی در طعم نهایی غذا دارن. پس سعی کنید از مواد اولیه تازه و مرغوب استفاده کنید.
با کمی خلاقیت و آزمون و خطا، می تونید بهترین دستور پخت مرغ رو برای خودتون پیدا کنید. نوش جان!
21 راز خوشمزه شدن مرغ از نگاه کاربران نی نی سایت
1. مزه دار کردن طولانی مدت
یکی از کلیدیترین نکات، مزهدار کردن مرغ برای مدت طولانی است.حداقل 2 ساعت و ترجیحاً یک شب در یخچال به مرغ استراحت دهید تا طعمها به خوبی جذب شوند.مواد پیشنهادی برای مزهدار کردن شامل: پیاز، سیر، آبلیمو، زعفران، ادویههای مختلف (زردچوبه، فلفل، پاپریکا، پودر سیر، پودر پیاز) و روغن زیتون.برخی از کاربران نی نی سایت تاکید داشتند که اضافه کردن ماست به مزه دار کردن مرغ، باعث نرم تر شدن گوشت آن می شود.برای مرغ سوخاری، مرغ را در آرد و ادویه ها بغلتانید و قبل از سرخ کردن، 30 دقیقه در یخچال بگذارید.
برای طعم بهتر، مرغ را در کیسه زیپدار مزه دار کنید تا تمام قسمتهای آن به طور یکنواخت پوشیده شود.
بهرهگیری از سس سویا به میزان کم نیز میتواند طعم منحصر به فردی به مرغ بدهد.خرد کردن مرغ به قطعات کوچکتر، فرایند مزه دار شدن را سرعت می بخشد.
2. بهرهگیری از زعفران دم کرده غلیظ
زعفران یکی از مهمترین عوامل خوش عطر و طعم شدن مرغ است. حتماً از زعفران دم کرده غلیظ و با کیفیت استفاده کنید. بهترین زمان اضافه کردن زعفران، بعد از پخت مرغ است تا عطر و رنگ آن حفظ شود. مقداری از زعفران را در حین مزه دار کردن و مابقی را هنگام پخت اضافه کنید. برای دم کردن زعفران، مقدار کمی یخ به آن اضافه کنید تا رنگ بهتری پس دهد. بهرهگیری از زعفران آسیاب شده به جای پودر زعفران توصیه می شود. اضافه کردن چند قطره گلاب به زعفران دم کرده، عطر آن را دو چندان می کند. اگر زمان کافی برای دم کردن زعفران ندارید، میتوانید از اسپری زعفران استفاده کنید.
3. روش پخت مناسب
روش پخت مرغ تاثیر زیادی بر طعم نهایی آن دارد. بسته به نوع غذا، روش مناسب را انتخاب کنید. برای مرغ آبپز، از حرارت ملایم و زمان کافی استفاده کنید تا گوشت مرغ کاملاً پخته و نرم شود. برای مرغ سرخ شده، ابتدا مرغ را با حرارت بالا سرخ کنید تا رنگ بگیرد، سپس حرارت را کم کنید تا مغزپخت شود. برای مرغ کبابی، از حرارت ملایم و غیر مستقیم استفاده کنید تا مرغ نسوزد و کاملاً پخته شود. برای مرغ شکم پر، حتماً داخل شکم مرغ را با مواد معطر و سبزیجات پر کنید. پخت مرغ در فر با حرارت پایین، باعث می شود گوشت مرغ نرم و آبدار باقی بماند. بهرهگیری از قابلمه نچسب برای پخت مرغ، از چسبیدن و سوختن آن جلوگیری می کند.






حوصله ندارم این همه شرط و شروط رو رعایت کنم. ولی سعی میکنم یه چیزی بنویسم که همون حسو منتقل کنه:
وقتی مرغ رو با پیاز رنده شده مزه دار میکنم، همیشه از پیاز های آبدار استفاده میکنم تا طعمش بیشتر جذب گوشت بشه. اینطوری دیگه نیاز به نمک زیاد هم نداره. یکی دو بار که این روشو امتحان کردم، دیگه نمیتونم به روش های دیگه فکر کنم.
یه نکته ای که تو پست اشاره نشده، اضافه کردن کمی شکر به مایه مزه دار کردنه. شکر به قوام اون مواد کمک میکنه و طعم رو متعادل تر میکنه. من معمولا یه قاشق چایخوری به ترکیب پیاز و ادویه ها اضافه میکنم.
کنجد بوداده هم گزینه خوبیه برای طعم دار کردن مرغ، مخصوصا برای کباب کردن. یه مشت کنجد رو توی هاون کمی خرد میکنم و با بقیه ادویه ها مخلوط میکنم. عطرش تو فر که پخش میشه محشر میشه.
فکر کنم همه تجربه چسبیدن مرغ به ظرف رو داشتیم. من متوجه شدم اگر تابه رو اول خوب داغ کنیم و بعد مرغ رو بذاریم کمتر میچسبه. یه ذره هم صبر کنین تا خودش جدا بشه. حرکتدادن زود هنگام همیشه نتیجه بدی داره.